MARI R. NORDSTRAND

Designer

Min bakgrund

Mitt hjärta klappar för design och utveckling och jag gillar att tänka nytt och lösa problem. Som allra bäst trivs jag när jag får jobba med sådant som gör människors vardag vackrare, enklare och roligare. Jag är utbildad inom färg och form, grafisk design, visuell kommunikation, produktdesign och varumärkesidentitet vid Högskolan i Kalmar. Efter studierna i Kalmar fortsatte jag till Hyper Island, som är en yrkeshögskola specialiserad på digitala media och digital strategi. På Hyper Island började min resa inom digital design och här började jag upptäcka animering och motion.

Efter mina studier bodde jag i fjällen några år. Först var jag anställd på SkiStars inhousebyrå Vinter i Sälen och efter det kommunikationsbyrån Laika i Åre. Efter några år som anställd på byrå kompletterade jag mina tekniska kunskaper med att studera konsthantverk, mönster och återbruk vid Hållands Folkhögskola utanför Åre. 

År 2010 startade jag företaget Belleseye för att jobba som formgivare, konceptutvecklare och varumärkesstrateg. Idag jobbar jag också med bygga hemsidor och producera innehåll till sociala media. Till mig kan man ringa oavsett om man behöver en PDF för att sälja sina produkter, en hel grafisk manual eller en film som förklarar en ny produkt eller tjänst. Jag hjälper också företagare och föreningar med utbildningar för att de själva ska kunna bygga, utveckla och uppdatera sin hemsida.

Vill du ha hjälp med något? Hör av dig så bokar vi ett möte!

Mina företag

Grundat 2013

Unika Butiker är ett nätverk och butikskoncept som ska göra det enklare för människor att handla lokalt och hållbart. Unika Butiker har en webportal och en app för iphone och android som är gratis att använda. Med dem  vill vi göra det enkelt att hitta butiker, gårdsbutiker och caféer som inte hör till kedjor och satsar på eko & reko.

Grundat 2010

Belleseye AB

Vill du ha hjälp med att bygga ditt varumärke? Kanske behöver din logotyp uppdateras eller kompletteras med en grafisk manual. Eller stämmer inte hemsidan med den känsla ditt företag egentligen ska ge? Finns det ingen röd tråd i era sociala media? Jag hjälper er!
Titta i min portfolio så ser ni ett urval av sådant som jag jobbar med.

Min utbildning

Textillinjen - konsthantverk, mönster

Sociala media - animation

Produktdesign

Grafisk Design

Corporate Identity

Marknadsföring

Mina arbetsverktyg

Photoshop 92%
Animate 60%
After Effects 75%
Premiere Pro 40%
InDesign 85%
Illustrator 65%
Adobe XD 50%
Dreamweaver 30%
WordPress 90%
Html & CSS 30%