Julkampanj skistar åre

interaktiv flashAnimation + trycksak

Beskrivning av uppdrag

Uppdraget var att skapa en säljkampanj för SkiStar i Åre med erbjudande om 15% rabatt på boende för dem som bokade tidigt. Kampanjen gjordes i två delar, dels som fysiskt utskick med post till tidigare gäster, där jag tog fram ett större vykort med en kalender-lucka på framsidan som man öppnade för att ta del av erbjudandet.

Syfte och mål

Genom att få in bokningar på boende tidigt minimeras risken att stå med tomma bäddar om vintern blir snöfattig. Syftet med kampanjen var att påminna gästerna om deras tidigare besök, skapa en längtan till att åka på vintersemester igen och få dem att boka sitt boende tidigt.

Målgrupp

Målgruppen var tidigare gäster som besökt Åre under samma tidsperiod under de senaste tre åren, som man nu ville locka tillbaka igen.

Genomförande

Kampanjen gjordes i två delar, dels som fysiskt utskick med post, där jag tog fram ett större vykort med en "kalender-lucka" på framsidan som man öppnade för att ta del av erbjudandet. Den följdes också upp med en digital version online på skistar.com. Den digitala lösningen gjordes som en interaktiv animation i Flash där man kunde öppna luckan digitalt och klicka sig vidare till en länk med bokning. Ni kan se en filmad version av den digitala delen här nedan, men eftersom flash inte längre används så är den inte längre interaktiv så att ni kan öppna luckan själva. Animationen hade också en räknare på luckan som räknade ner till kampanjens slut.

grafisk profil

Kampanjen gjordes utifrån SkiStars grafiska profil, men som formgivare hade jag också frihet att själv skapa grafiska element och animera dem. För just den här kampanjen fotade jag en julstjärna och tog fram de grafiska element ni ser här nedan.

Grafiska element

Typsnitt

Lato

Creampuf

Design, motion design och illustration by Mari R. Nordstrand