Belleseye AB logotyp

Mari R. Nordstrand

Jag studerade konst och foto på gymnasiet, men det blev liksom aldrig någon riktigt glöd i det, så jag bestämde mig för att prova lite andra saker* innan jag valde yrke. När jag tio år senare sökte in på högskolan så var det för att läsa marknadsföring men den kreativa världen lockade mer och jag sökte mig över till Designhögskolan i Kalmar.

Efter ett par intensiva år med färglära, formlära, visuell kommunikation, arkitektur, kroki, screentryck, produktdesign, ljussättning, grafisk design, varumärkesidentitet, belysningslära och massor av skissande med markers bestämde jag mig för att ta en liten paus. Jag hade börjat snegla på webben och kunde liksom inte motstå de sociala medierna. Jag började studera digitala media på Hyper Island i Karlskrona och det ledde mig vidare till en praktikplats på byrån Farfar i Stockholm där jag började animera i flash. När jag några månader senare fick ett jobberbjudande från SkiStar så flyttade jag till Sälen för att jobba på deras inhousebyrå Vinter.

Efter några år med SkiStars varumärken gick resan vidare till Åre där jag jobbade med kunder inom finansbranschen innan jag så småningom gled över kontrasternas gräns igen och började studera textil formgivning och hantverk. Resan från digital innovation till hantverkets traditioner och mångåriga kunskap öppnade helt ny värld av för mig. Och en fantastisk källa till inspiration! Du kan läsa mer om mitt hantverk här.

 

Fortsätt läsa