Design, Motion Design och Illustration by Mari R. Nordstrand

Koncept Unika Butiker

varumärkesarbete | grafisk design | Appdesign | webbdesign | motion design | sociala media | profilprodukter

Beskrivning av uppdrag

Unika Butiker är ett koncept som ska göra det enklare för lokala, privatägda butiker, gårdsbutiker och caféer med egna sortiment att nå ut och synas bland kedjor och e-handel. Varumärket Unika Butiker står för lokalt, hållbart och utvalt, och ska göra det lättare för gemene man att handla sådant som är eko och reko.

Syfte och mål

Syftet med Unika Butikers app är att göra det enklare för kunden att hitta dem och målet med Unika Butiker som koncept är att skapa en inspirerande plattform där de mindre slipper konkurrera med stora aktörer. Appen har en interaktiv karta så man kan se vad man har i närheten. Man kan också söka utifrån kategori eller använda appens listfunktion för att läsa om butiken, titta på bilder och se deras hållbarhetsarbete.

Målgrupp

Alla som är intresserade av att handla lokalt och hållbart, och vill upptäcka mindre aktörer som "gör sin grej" och själva väljer sitt sortiment eller själva skapar unika produkter eller producerar unika smaker.

Genomförande

Unika Butiker startade 2013 som en del i ett litet kommunprojekt. Vi var två personer som tog det vidare till en startup under 2014 och det har sen dess varit ett koncept som jag utvecklat parallellt vid sidan om andra projekt. Unika Butiker har varit en rolig resa där jag fått jobba med många olika delar under en längre tid och jag har lärt mig mycket. Idag består Unika Butiker av en app som finns att hämta gratis på App Store och Google Play, kanaler i sociala medier och en blogg, där man får tips om unika saker och smaker runt om i Sverige.

grafisk profil

Unika Butikers grafiska uttryck har utvecklats och modifierats under åren. Eftersom jag själv är ansvarig för all design finns ingen regelrätt grafisk profil men här nedan listas en del av de färger och formelement som förekommer idag. Kommunikationen genomsyras av värme och mycket färg eftersom Unika Butiker älskar det unika och alla människor är - unika.

logotyp

Färgpalett för web

Typografi

Unika Butiker webb

Unika Butiker App

Färger & Ikoner för app

instagram

instagram stories

Unika Butiker vårevent

Unika Butikers dag

Profilprodukter

Motion Design Unika Butiker Mobilapp

Motion Design 332 Unika Butiker

Motion Design Julhandla lokalt

Design, motion design och illustration by Mari R. Nordstrand